dinsdag 14 maart 2017

Een fijne reisgezel


Afgelopen weekend ben ik naar de beurs van Reims gegaan met een paar vrienden. Gewoon om eens te kijken wat daar allemaal gebeurt. Ik had er veel over gehoord, maar was er nog nooit geweest. We hadden afgesproken in Gelderland om daar over te stappen op naar een C4 Picasso en dan verder te gaan naar Noord Frankrijk. Van Leeuwarden daar naartoe wilde ik de Visa 11RE eens proberen.

Niet eerder had ik met haar een langere rit gemaakt. Dus voor ik wegging alles even gecheckt. Oliepeil, waterpeil (er zit net een nieuwe waterpomp op) en de bandenspanning. Alles was goed. Tijd om onderweg te gaan. Nog even mijn broer halen en dan de volgende 150 kilometers. Het eerste wat me opvalt, en het was me eerder al opgevallen, is het gemak van het rijden. Alles werkt soepel en makkelijk. Sturen gaat licht en vlotjes rij je door de stad of de snelweg op. Er is best veel ruimte in de auto. Eenmaal op de grote weg rij ik eerst lekker rustig met een gangetje van 90, je mag ook maar 100 hier. En zo kan ik even wennen weer. Op de snelweg voer ik het tempo wel wat op maar met 120 op de teller hou ik het voor gezien. Ongetwijfeld zal ze best harder kunnen, maar het is dan toch minder comfortabel. Dus ik laat het zo. Als vanzelf ontstaat er een grote glimlach. Leuk eigenlijk dat een auto dat met je kan doen.

Wat me vaker opvalt en ook Emiel is er wel eens over begonnen zijn reacties van dames die meerijden in een Duits “kwaliteitsmerk” met de nullen. Ze lijken de Visa gewoon erg leuk te vinden. Nu ook weer, we rijden net op de A50 en worden ingehaald door een auto en zoals bijna normaal met dit merk, op zeer korte afstand daar achter deze zwarte A4 of A6 of toch een A3. Hulde voor de man die het verschil wel ziet of het interesseert me echt te weinig. Maar goed, de vrouw die op de passagiersstoel zit vind mijn auto wel heel erg leuk. Ze lacht even en praat erover met haar man/vriend. In mijn fantasie moppert de man iets tegen zijn vrouw als: "Het is gewoon Franse troep!" En hij trapt zijn gaspedaal diep in. Dat laatste lijkt te kloppen want, tien seconden later is de auto weer aan de horizon verdwenen. Hoe harder je rijdt, hoe minder mensen je zien, des te minder je hoeft te schamen, denk ik dan nog even.

Goed terug naar de Visa. Mijn broer roept nog even vanuit het niets, eigenlijk, wat rijdt deze auto toch lekker. Dan verschijnt er weer een glimlach. Klopt inderdaad! Hij vervolgt:” man ik kan gewoon met mijn benen gestrekt zitten.” Ja en dat is het ook wel. Het is best een ruime auto. Onze eindbestemming nadert. Hierna in een nieuwe C4 Picasso en dat is ook niet verkeerd, maar ik heb wel het voorstel gedaan om volgend jaar met onze hobby auto te gaan. Dan zal deze Visa misschien bij een ander baasje zijn, maar dan is er wel weer wat anders bij Garage80. Sowieso een BX 14RE type1

Vele auto’s komen en gaan bij ons en onlangs hebben we naar onze BX 14RE gekeken en deze gaan we op korte termijn maken. Deze gaan we zeker niet verkopen, dus ja dan is de Visa wel wat overbodig en een BX is voor de doeleinden waarvoor we een crewauto willen hebben net wat makkelijker. Dus ja ze zal ooit eens weg zijn, maar de herinnering van deze rit blijft wel even. Ze heeft me zo ongelofelijk positief verrast.
Voor een filmpje onderweg kijk eens hier.
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten