maandag 14 augustus 2017

Onderdelen uitzoeken

De man komt overduidelijk uit Groningen. Een vriendelijke stem aan de andere kant van de lijn. Hij heeft nog allemaal BX onderdelen liggen waar hij niks meer mee doet. Meneer heeft nu een type 3 en de spullen zijn van een type1. Of wij er ook belang bij hebben? "Altijd ! " zeg ik. Voor de prijs hoeven we het niet te laten en hij komt binnenkort naar Leeuwarden en neemt het dan allemaal mee.. Een paar dagen later is hij er ook. Zoals zijn stem klonk was meneer ook. Een vriendelijke Groninger, als Fries zou je dan moeten zeggen "dat kan niet". Net als "een mooie Astra" lijkt me ook onmogelijk. Maar deze man is oprecht aardig en wij kijken niet naar afkomst, geloof, geaardheid of wat ook maar. Bovendien heeft de man een baard. Voor ons altijd een leuke bijkomstigheid ;-). Zijn zoon was ook mee en ze hadden weer allemaal leuke verhalen over Citroens.  Eerst wat koffie en dan gaan we eerst praten over onze gezamenlijke hobby. Uitladen kan later wel.

En nu? Nu ligt het hier in onze loods en kan voor ons het plezier beginnen. Lekker kijken in de dozen die meegebracht zijn. Het is geen vrachtwagen vol, maar gewoon leuk om doorheen ze zoeken. De eerste blikken spotten al wat bijzondere schakelaars, veel knipperlichten voor een type1. Maar ook blauwe type1 bekleding. Je kent het wel. Van die stof die al scheurt als je er naar kijkt. Maar in dit geval valt het mee, even schoonmaken en ben je een heel eind verder. Misschien komt er nooit iemand voor, maar toch wordt ik er blij van. Vaak worden BX-en voorzien van een GTI interieur. Toch wel eens ten onrechte vind ik. Een mooie "zitzakken" interieur zoals het oneerbiedig wordt genoemd zit ook best goed. Je zit wat lager en dat vind ik dan wel weer fijn. Een ander nadeel is dus dat het vaak stuk gaat en velours van een GTI interieur dan weer niet. 

Wat maakt het nou dat een, op papier, volwassen man het zo leuk vindt om bekledingsstof te hebben waar misschien nooit iemand gebruik van gaat maken? Of gewoon lekker zoeken in de dozen en zie je wat leuks dan roep je: "Kijk nou eens!!! Een...." Als was je een kind in een speelgoedwinkel. Ik denk dat het een soort van verzamelwoede moet zijn. Het is staat leuk in het magazijn. Want als mensen bij ons door het magazijn lopen zien ze ook vaak leuke dingen liggen. Zo hebben we ook een rij met verschillende hoofdsteunen hangen gewoon, omdat we het leuk vinden. Je kijkt er eens naar en het geeft een blij gevoel. Zo is dat met door bakken onderdelen zoeken ook. Opzoek naar dat ene ding waar je blij van wordt. 

Binnenkort gaan we bij iemand in een grote schuur zoeken naar onderdelen die we weer kunnen gebruiken of voor in de webshop. Naast allemaal bijzondere Citroens staan stapels onderdelen, dat is toch gewoon super leuk? En ook hier weer bij super vriendelijke mensen. En wie weet vinden we dan weer iets waar jij blij van wordt. De vind je dan weer in de webshop van ons. We hebben daar ook een sectie met nieuw in de webshop gemaakt een daar zetten we de leuke "nieuwe" dingen dan eerst neer. Nieuwsgierig? Klik HIER

WWW.GARAGE80.NL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten