woensdag 18 april 2018

Op een bewuste morgen in Frankrijk

Hij is de held van de fabriek, als hij binnenkomt lijkt alles in vertraging af te spelen. Vrouwen fluiten hem na en niet andersom. In zijn pak, dat al jaren past, inmiddels iets te strak geworden. Wat maakt het uit hij is "The Man". Hij drinkt geen zwarte koffie, maar limonade met een rietje. Stokbrood is slecht voor zijn verhemelte, dus daarom zuur brood voor hem. Maar hé, wat maakt het uit. Hij is nog steeds stoer en iedereen kijkt als het beleg uit zijn zuur brood valt op zijn ongestreken overhemd. Hij is eindbaas dus hij bepaald!! Wat bepaald hij dan, zou je denken. Hij bepaald wat er gemaakt gaat worden en wat niet meer. Hij heeft in 1981 een nieuwe GSA gekocht. Een witte basis, want zijn vrouw vond hem al duur genoeg en die 2CV was nog prima. Hij wilde later wel graag een BX, maar dat mocht niet. Zijn vrouw had ook nieuwe kleren nodig en er was geen geld voor een BX. 

De jaren gaan voorbij, maar zijn GSA bleef. Niet dat hij het heel vervelend vond, maar een BX was gewoon de volgende stap. Iedere keer als hij langs de dealer reed zag hij ze wel staan, maar zijn vrouw siste dan vaak: "ik vind ze niet eens mooi, hoekig ding!!"  of "Josephine haar man heeft een Golf, die lekt geen olie!!"Het werd een liefde die niet beantwoord mocht worden. Toen de productie van de BX stopte was hij blij. Snel zullen de BX-en wel verdwijnen en wordt hij niet geconfronteerd met zijn liefde. In het begin ging dat wel goed en vele BX-en verdwenen naar de eeuwige jachtvelden. Maar er kwamen ook veel liefhebbers die maar BX bleven reden. Er kwamen zelfs bedrijven die onderdelen van de BX gingen verkopen. 

Onze man rijdt nog steeds in de GSA. Zijn vrouw wil wel wat anders, maar dan een Golf en anders niks. Maar overal nog steeds die BX!!! Nondedju!! En op een bewuste morgen in Frankrijk.... Hij heeft een idee. Hij gaat de BX uitlaten sterven. Gemeen kijkt hij in de binnenspiegel van zijn GSA. Hij is toch de baas? Hij bepaald toch wat er gemaakt gaat worden? Vanaf nu gaat het snel achteruit met de BX. De octopus gaat niet meer gemaakt worden. Geil van zijn eigen idee gaat hij de fabriek in en legt aan iedereen uit dat het klaar is met de octopus voor de BX. Op vragen als : "Ze worden nog wel goed verkocht?" heeft hij ook antwoord. "Vergelijk het maar eens met 2cv onderdelen!!" De productie stopt, zijn ogen twinkelen. Hij kijkt uit over de fabriekshal.... Man, man wat is die limonade lekker.

Nou lekker dan. De grote octopus wordt niet meer gemaakt door Citroen zelf. Wij zullen heel eerlijk zijn, dat is best balen. Zeker toen we er achter kwamen. Net hadden we er een paar verkocht en we hadden er nog èèn nodig. Nergens meer te krijgen via de gewone kanalen. Tja, en dan? Rondbellen, mailen en internet op. Dat leverde wel wat op gelukkig. Een leverancier had er nog een voor ons bewaard, dus die kon naar de klant die al gekocht had. En via via kwamen er meer op voorraad nemen gelukkig. We kunnen dus nog wel even leveren. Helaas doet het geen wonderen voor de prijs. Toch zijn we wel blij dat we ze nog wel kunnen leveren en voorlopig ook nog wel even. Maar ja dan wel. "BLIJVEND IN PRIJS VERHOOGD." 

We blijven wel hopen, dat wel. Er zijn nog vele BX-en die er rond rijden en die zullen ooit eens een octopus moeten hebben. Via onze webshop kunnen we ze wel leveren voor een langere tijd, maar ooit zijn ook die op. Klik hier voor de octopussen. Wist je trouwens wel dat we alle octopussen kunnen leveren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten