woensdag 15 februari 2017

Rustig staat ze in mijn garage te wachten tot het 1 maart is

Rustig staat ze in mijn garage te wachten tot het 1 maart is. In dit verhaal ga ik het niet hebben over het feit dat je nu niet meer gratis het hele jaar door met je Youngtimer mag rijden. Dat maakt me niet heel veel uit. De auto die staat te trappelen van ongeduld is namelijk een Citroen Visa en van de belasting die we daar over moeten betalen, kan ik niet wakker liggen. Wel ontstaat er een soort van drang door deze datum. Je wilt wel, maar je mag nog niet. En als ik naar mijn autohart luister zegt hij maar 1 ding. “De wegen liggen nog vol met pekel, dus het is wel zonde natuurlijk.”
Maar rijden per 1 maart, dat zal ik zeker en elke dag kijk ik op internet om de weerberichten te
kijken. Loop ik vandaag naar buiten wordt iedereen blij van het mooie weer, maar wat mij betreft valt het met bakken naar beneden. Er komt gelukkig wel veel regen aan, dus de wegen zullen dan schoon zijn. Daar waar bij regen mijn collega’s mopperend op het werk zullen komen zullen ze ook bij mij een gepaste glimlach zien. Let it rain! LET IT RAIN!!! zeg maar.

Welke auto maakt het dit dan allemaal los zou je denken. Een Citroen Visa?! Klopt, ik heb een zwak voor het wat minder courante Citroenspul. En begrijp me niet verkeerd hoor. Een DS kan me zeker bekoren. Een SM prachtig!! Een 2CV, na mijn AMI heb ik wel wat met A types. Maar ook bij die laatste gaat mijn voorkeur wel naar de AMI of Dyane. Eerder heb ik al een blog gemaakt over de ZX, ook een auto die ik zelf gewoon erg gaaf vind. Net als de Visa dus. Een bordeaux rode 11RE om precies te zijn. Maar ook een twee cilinder Visa kan me bekoren, de type 1 varkensneus Visa staat me ook wel aan. En waarom? Gewoon, ze rijden lekker comfortabel, bieden wat ruimte, zijn gek gestileerd en niet iedereen heeft er een. Laat ik de DS liefhebber eens enorm aan zijn zere been gaan schoppen, maar een DS is natuurlijk wel een beetje de Polo van de klassieke Citroens. Bijna iedereen heeft er 1. Kijk maar eens op Citromobile en je struikelt over de DS of Eend. En nogmaals ook deze auto’s vind ik erg gaaf, maar dat vind ik een Visa ook.


Over 14 dagen is het zover. De Visa komt de garage uit en we gaan eerst maar lekker eens een stukje rijden. Ik kan niet wachten!!

Ik heb voor de liefhebbers ook nog een vlog van de Visa

www.garage80.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten